Избори за Народно събрание 14.11.2021

Ще гласувам за

  • ИМА ТАКЪВ НАРОД

  • ГЕРБ – СДС

  • БСП за БЪЛГАРИЯ

  • ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

  • ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ

  • ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ

  • ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА

  • ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ- НФСБ и ДРУГИ НЕИЗВЕСТНИ

  • АТАКА

  • ВМРО

  • ВОЛЯ

  • ВЪЗРАЖДАНЕ

  • Бонус Партия (Жан го нема, това е най-близкото) - РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО

  • Няма да гласувам


Резултатите ще са видими само след гласуване.
То ми беше ясно тази американска подлога какви ще ги сътвори:
1. От ден първи започна да натиска за принудителното ваксиниране
2. Ще клекне за Северна Македония много бързо, нищо че за момента ги говори едни други, но той преди изборите друго говореше и за ваксинацията и сертефикатите. Добре че е широка коалиция и БСП и ИТН няма да отстъпят за СМ.

Тъй става като разрешават на жените да гласуват.
 
ах-ах-ах на тяхно място се заклеват други и бройката се запазва.


малко конкретика ще вкараме ли или просто си критикуваме властта по дефолт?
Веднага - масовите зелени сертификати навсякъде. Вместо да се върне живота към нормалното, ще се мазним още на Америка и Германия. Популистки ход с мораториум върху цената на тока и парното. Това е като да се почешеш, когато имаш обрив. Идеята е да се отстрани първоизточника, не следствието. В този ред на мисли правилния ход за контрол на цената на тока е по-евтин ток. Как?! С атомна енергия. Имаме си площадка, имаме си реактори, седят ей така на брега на Дунав и гният.
Ще се борим с корупцията, ама как не е ясно.
Поредните тъпаци и гъзолизци на Америка. На следващите избори ще го духат много здраво. Поне половината от избирателите им ги напуснаха в момента, когато казаха, че ще правят сертификатите за измисления Ковид задължителни.
 
Много бързо забравихте какво беше до тая пролет.

 
Ще е интересно да видим дали шефа на НАП ще се сменя.. обичайно е всеки който дойде на власт да сменя директори и високите позации на ключови места.. няма никаква логика да държат шефа на НАП освен ако П. не дава командите :)
 

нещата не отиват на добре за нас.. при евентуално нахлуване на Русия в Украйна ако тия войски са тука , значи Русия ще ни удари и нас, няма да удари Америка или Германия.. защо не предложат на Американците или немците да сложат български войници в Америка или в Германия да видим какво ще кажат..
 
Последно редактирано:
Спамът съм го изчистил. Те тоя и следващия бездруго са надлежно запазени от личният ми биограф - Ноке; а при невероятният развой, че някой чак пририпал за третия коментар - винаги ще му се отвори, ако почука на лъсъ.:)

Викам да лиша темата от знаменитото си участие, оставяйки сериозния новинарски поток да тече както обикновено. По някой време може да се включа със само един дълъг и гаден пост. Планирал съм го трепач: Как предприемачите били много долни и само гледали парички да има, пък ако ще да са дадени за слаганене на чип на мнозинството, или подръжка на системата за свръзка м/у чипове, за сертификат, за Мета, Бета, IoT, IoB, IoE...

Който и да им свирнел с квото да е душегубно, пагубно за мнозинството хора предложение - откликвали с желание, само парички да капат, което наричали евфемистично "разумно участие в модерните процеси на равиващия се свят", неш'такова.

Пък те отдавна си били съкратили мозъците да мислят съвсем отгоре-отгоре в/у нещата, за връзките м/у нещата, морал и такива пък - направо в коша за отживелици го били захвърлили.

Бе като цяло: онлайн/дигитал. предприемачите ся щели да вземат кинтите за участие в проекти по инсталацията на тва новото и като нямало вече нужда от тех - щели да ядат дръвото като останалите. Пък после вече: задължително в Ада, естествено.

Тъй съм го замислил, че сте били най-гадните, а другите, потърпевшите, сме били невинни душици, пък да видим как ше излезе.:):):)
 
Последно редактирано:
Това ако е истина нещата отиват към 3-та световна, ако Русия и САЩ се атакуват значи 3-та ще е и кой квот може да откъсне откъдето може.. най вероятно ще се договорят с Ердоган - Турция да вземе нас и гърците и да оставите другите на Русия аххаах
 
@етерИум остави ги поне до утре, че ми трябва повече време да ги прочета няколко пъти и осмисля
Ааа, да бе, и после Десо да ми се присмее, нали?:)
До колко часа утре ти трябват?:) Ше ги оставя, щото ти единствено ми хареса ония много дългия коментар в другата тема.:) Обаче дай да се разберем нещо за тия двата:
Чай да пльоснем един отегчително дълъг пост със "съмнително инфо от лоши източници" да покибичи за 2-3 часа. После ше го изтрия.
--------------------------------
"...Например днес [вчера 17-ти] Русия ЗАТВОРИ Северния морски път. Това просто разби търговията между Европа и Азия, защото корабите вече не могат да пътуват по северното крайбрежие на Русия към Азия. Русия изрично заяви, че това затваряне се дължи на дейностите на НАТО!

Също днес Русия обяви, че привежда два отделни полка междуконтинентални балистични ракети (ICBM) YARS в „боен статус“ преди края на тази година. Това е в рамките на следващите 13 дни! Един полк от ракети YARS е силозен. Другият е базиран на мобилни устройства.

Най-накрая днес Русия обяви, че разполага радарни и „радиоинженерни батальони“ в Арктика, и пуснаха изображение на нова радарна станция, която издигнаха там в рамките на 36 часа.

[нещо не ми се получи с вграждането на изображенията]

Високата кула с белия купол в центъра е радарът за наблюдение за кораби, които се опитват да използват северния морски път. Но ДРУГИТЕ структури са проблемът. Тези други структури са СИСТЕМИ ЗА ЗАМЕШАВАНЕ НА РАДАР за различни радарни ленти. Те имат ЕДНА и САМО ЕДНА цел: да заглушат решетките за радарно откриване на ракети над хоризонта на САЩ. Точно оборудването е необходимо за намаляване на функционалността на нашия надхоризонтски радар, за да „заслепи“ тези радари за входящите ракети, или да влоши до такава степен ефективността на тези радари, че докато уловят входяща ICBM, ще е твърде късно е.

Това се случва в ситуацията с Украйна. НИКАКВИ МАСОВИ МЕДИИ не го съобщават - изобщо.

Казано по-просто, ние сме в опасност. Реална опасност. ОТ НАШИТЕ [техните, амеркански, натовски] СОБСТВЕНИ действия с Украйна.

Опитваме се да вкараме Украйна в НАТО, за да поставим американски ракети на територията на Украйна. Тези ракети ще имат полет само 5 минути до Москва и само 7-8 минути до силозите за ядрени ракети на Русия. Твърде малко време за Русия, за да се защити от първи ядрен удар.

Това е точно като кубинската ракетна криза от 60-те, когато президентът на САЩ Джон Кенеди разбра, че Съветите са поставили ядрени ракети със среден и среден обсег в Куба.
...
Ето ни, около 60 години по-късно, и имродите в НАТО и глупаците в Държавния департамент на САЩ очевидно смятат, че историята не се отнася за тях. Те се опитват да направят с Русия сега, това, което Съветите направиха с нас през 60-те години.

Руският президент Путин просто прави точно това, което направи президентът Кенеди, когато беше изправен пред същата ситуация.

За Русия това е екзистенциален въпрос и те не могат да отстъпят, защото това би ги оставило уязвими за първи удар, срещу който не биха могли да се защитят или да отговорят. Въпреки това САЩ/ЕС и НАТО продължават.
...

Средствата за масова информация в САЩ/Европа и по-долу в Австралия и Нова Зеландия напълно НЕ докладват какво се случва. Единственото, което пускат е „Русия, Русия, Русия“ и „Русия лоша“. Това просто не е вярно, но масмедиите са или твърде мързеливи, или твърде се нуждаят от правителствени рекламни долари, за да кажат истината."

=======================================
И предисторията:

"На 10 декември руското министерство на външните работи публично направи изявления пред НАТО относно опасенията за сигурността на Русия. (История ТУК)

Руснаците искаха чугунени гаранции от Съединените щати, че Украйна никога няма да бъде приета в НАТО.

Също и Грузия.

Руснаците смятат, че отива твърде далеч. И казват, че ще бъдат принудени да действат, ако исканията им бъдат отхвърлени.

Около осем часа по-късно те бяха отхвърлени от Столтенберг в НАТО, който им отговори категорично с „не“. НАТО няма да изпълни изискванията на Русия за сигурност.

Три дни по-късно руското външно министерство изпрати преиздадена версия на същите тези искания до НАТО, само че този път те съдържаха определена дата. Ако исканията на Русия за сигурност НЕ бъдат приети до определена дата, Русия ще се справи с тези опасения с военна сила.

Русия изпрати това преиздаване чрез ръчна доставка от дипломатическия персонал на руското правителство. Копията на документите бяха доставени на ръка до всички основни изпълнителни директори на НАТО, като Байдън в Белия дом и Борис Джонсън на №10 Даунинг стрийт; всичко се доставя на ръка от руски дипломатически служители.

Днес Джен Столтенберг от НАТО изпрати официален отговор до Русия от името на всички членове на НАТО. „Искането на Русия за гаранции за сигурност от НАТО и други искания са отхвърлени.

Столтенберг току-що потвърди, че Украйна и Грузия ще бъдат приети в НАТО в близко бъдеще.


Докато пиша това, военните активи вече се преместват на място.

САЩ разполагат F-15 в Румъния.

Ударна група на самолетоносачите в движение през Средиземно море.

Войските на САЩ/НАТО се преместват в Източна Европа.

Преди три седмици, много, МНОГО, тихо, САЩ започнаха да товарят танкове M1A1 и M1A2 Abrams на Roll-On Roll-Off (RO-RO) плавателни съдове в Съединените щати. Отне около седмица, за да премине първият от тези кораби транзит към Гърция. При пристигането танковете бяха разтоварени.

През последните две седмици Съединените щати изпратиха малко повече от 1000 танка M1A1 или A2 Abrams в Югоизточна Европа.

Те също така изпратиха между 35 000 и 45 000 американски войници през същия период от време.

Преди да пристигнат тези танкове и войски, САЩ разполагат с еквивалента на ЕДНА бронирана дивизия в цяла Европа.

Към днешна дата разполагат с достатъчно за ТРИ бронирани дивизии или, като алтернатива, ДВЕ бронирани дивизии и две-три пехотни дивизии.

Утре Пентагонът ще започне да пренася оръжия за Украйна.

Така че усилията на Русия да избегне конфликт чрез дипломатически преговори за техните опасения за сигурността бяха категорично и умишлено отхвърлени.

Западът очевидно иска война и, както изглежда днес, те ще получат това, което искат.

Ето какъв е проблемът: ако НАТО влезе в някакъв конфликт между Русия и Украйна, тогава ВСИЧКИ СТРАНИ НАТО веднага ще станат легитимни мишени за атака на Русия. Това включва и нас тук в Съединените щати.

Предвид факта, че Русия сега разполага с хиперзвукови ракети, от които САЩ не могат да се защитят, тук нещата няма да вървят толкова добре за нас."

Сигурно е преувеличено и нищо освен показване на мускули няма да се случи, немам идея.

Дано да е само сайт-шоу за "кликбейт" ли как му се вика тук, не ги знам термините. (За всеки случай ше изтрия поста, че ако е фалш ше ме обвинят за дезинфос, пък ако е истина..не знам вече:) )

Гледам тоя същия ей ся пльоснал тва (пак за час-два да стои и трия):

" (Еди-кой-си:)) получи видеозапис на американски танкове M1A1 и M1A2 Abrams, които се движат в голям конвой от бордови ремаркета от Гърция в България, насочвайки се към Украйна. Русия заяви, че ще предприеме действия, ако военното оборудване на НАТО влезе в Украйна.

Видеото по-долу пристигна около 14:00 източно американско време в събота и е заснето по-малко от час по-рано. Видеото е заснето на магистрала "А3" в Кулата, България, точно в страната от Гърция. Цистерните на камиони се насочват на север по магистрала A3:

За да позиционират тези танкове за операция в Украйна, те ще трябва да продължат през България, да се насочат на север към Румъния и след това или на изток към Молдова, или на север до границата с Украйна.

Ако тези танкове преминат във физическа Украйна, Русия изрично даде да се разбере, че ще предприеме военни действия.

От мястото, където са танковете в това видео, до най-близкия граничен пункт с Румъния, при Видин, има около 364 км.

Ако обаче танковете са насочени по-далеч на изток в България, за да влязат в Румъния, тогава от мястото, където се намират в това видео, до Русе и в Румъния има около 624 км.

В Румъния има четири (4) бази на НАТО. Този в Констанца ще бъде физически най-близо до Украйна и също така ще бъде разположен в далечния югозапад на Украйна близо до благоприятния за Русия анклав Одеса, Украйна. Може да се очаква от Одеса да застане на страната на всякакви нахлуващи руски сили и така проникването на НАТО в Одеса ще даде на отцепилите се сили там битка отзад; те няма да могат да подкрепят руските сили, идващи от изток и север.

Сега е само въпрос на часове всеки да може да види накъде отиват тези танкове на НАТО (САЩ).

Стъпките към война с Русия продължават неотменно от НАТО.

Важно е да запомните, Украйна НЕ е член на НАТО; но изглежда, че НАТО започва битка с Русия от името на Украйна, която не е членка.

Също така е важно да запомните, че ако НАТО въвлече Русия в битка, тогава ВСИЧКИ държави, които са членове на НАТО, се превръщат в легитимни мишени за атака от страна на Русия. Това включва Гърция, която позволи пристанищата й да се използват за вкарване на американски танкове, сега България, която позволи на тези танкове да преминат през територията си, и, разбира се, Румъния, която само преди дни разреши на НАТО (САЩ) изтребители F-15 да кацнат в тази страна.

Видео на новопристигналите американски бойни самолети се появява по-долу:

Те са или шега, или спекулация, или предположение, или конспирация - неква схема, нещо шокиращо звучащо за привличане на абонати. "Получихме данни", "инфо", "можем да потвърдим" - аз нищо не съм получил и нищо не мога да потвърдя, а и не искам. Аз така казвам. Който иска да го приема как иска, но да не ме свързва с гледната му точка.

Добавка: Шегата, много ясно, е, че ако от мнението на някой за инфото зависи верността на инфото - бах тва инфо. И в тоя смисъл потвърждавам, че аз казвам, че инфото е булшит и съм го пуснал за разнообразие на сериозните новини тук.

За допълнителна уловка, авторът на горното твърди, че заради изнасянето на част от "инфото", което уж получил от вътрешни източници, некви хеликоптери кръжали около къщата му!?:)
Тука един хеликоптер ли имахме само? Да няма кръжащи аероплани около блока после? Ше им кажа "Около Партитайма кръжете, аз нищо не знам", да знаеш.:)


А и не искам да си развалям работата, че съм хвърлил око на Линда. Киро и Хубавата Лена Бориславова са неотлъчно заедно и подозирам скорошна развръзка. А харесвам Линда още от "Мастър шеф". Планирал съм да я грабна с едно първоначално "ХелОООуу" като Силвана Роуу и после да я "довърша" с привлекателна немска обраност и сериозност, като Андре Токев (преди катастрофата, когато още беше символ на немската дисциплина, от който българите има да се учат, а не пияница-шофьор боклук като сега).

Та, още веднъж: Кире, танковете преминаващи през бг не ги знам, Байдъне - и ракетните установки не ги знам!
Линда, чакам те да заемеш мястото си до мен, с твоята усмивка и безглутенови сладкиши. Тоя твоя с Убавото Ленче май шсе земат, да знаеш. Не е нужно да напускаш страната, в родната ти Канада сега е лошо, тоа Трудо големо уайно излезе.. Очаквам те в спретнатата си панелка, Целувки!!

(Бате, климатика на комшията е развален и така бръмчи, че викам: айде, хеликоптеро доде...изтръпнах, уффф!)
 
Последно редактирано:
Дано да е само сайт-шоу за "кликбейт" ли как му се вика тук, не ги знам термините. (За всеки случай ше изтрия поста, че ако е фалш ше ме обвинят за дезинфос, пък ако е истина..не знам вече:) )

Гледам тоя същия ей ся пльоснал тва (пак за час-два да стои и трия):

" (Еди-кой-си:)) получи видеозапис на американски танкове M1A1 и M1A2 Abrams, които се движат в голям конвой от бордови ремаркета от Гърция в България, насочвайки се към Украйна. Русия заяви, че ще предприеме действия, ако военното оборудване на НАТО влезе в Украйна.

Видеото по-долу пристигна около 14:00 източно американско време в събота и е заснето по-малко от час по-рано. Видеото е заснето на магистрала "А3" в Кулата, България, точно в страната от Гърция. Цистерните на камиони се насочват на север по магистрала A3:

За да позиционират тези танкове за операция в Украйна, те ще трябва да продължат през България, да се насочат на север към Румъния и след това или на изток към Молдова, или на север до границата с Украйна.

Ако тези танкове преминат във физическа Украйна, Русия изрично даде да се разбере, че ще предприеме военни действия.

От мястото, където са танковете в това видео, до най-близкия граничен пункт с Румъния, при Видин, има около 364 км.

Ако обаче танковете са насочени по-далеч на изток в България, за да влязат в Румъния, тогава от мястото, където се намират в това видео, до Русе и в Румъния има около 624 км.

В Румъния има четири (4) бази на НАТО. Този в Констанца ще бъде физически най-близо до Украйна и също така ще бъде разположен в далечния югозапад на Украйна близо до благоприятния за Русия анклав Одеса, Украйна. Може да се очаква от Одеса да застане на страната на всякакви нахлуващи руски сили и така проникването на НАТО в Одеса ще даде на отцепилите се сили там битка отзад; те няма да могат да подкрепят руските сили, идващи от изток и север.

Сега е само въпрос на часове всеки да може да види накъде отиват тези танкове на НАТО (САЩ).

Стъпките към война с Русия продължават неотменно от НАТО.

Важно е да запомните, Украйна НЕ е член на НАТО; но изглежда, че НАТО започва битка с Русия от името на Украйна, която не е членка.

Също така е важно да запомните, че ако НАТО въвлече Русия в битка, тогава ВСИЧКИ държави, които са членове на НАТО, се превръщат в легитимни мишени за атака от страна на Русия. Това включва Гърция, която позволи пристанищата й да се използват за вкарване на американски танкове, сега България, която позволи на тези танкове да преминат през територията си, и, разбира се, Румъния, която само преди дни разреши на НАТО (САЩ) изтребители F-15 да кацнат в тази страна.

Видео на новопристигналите американски бойни самолети се появява по-долу:

Ай още малко (което е много:) ), да има кво да трия после:

И продължават с конспирациите, мръсници!:):)

"Нещата между САЩ/ЕС/НАТО и Русия започват да стават много гадни заради ситуацията в Украйна. Събота вечерта (Еди-кой-си) може да потвърди, че газопроводът Ямал-Европа от Русия е изпомпвал НАЙ-НИСКИЯ ПОТОК в историята в Европа. Русия спира газа!

Тръбопроводът, показан на картата по-долу, е абсолютно ключов източник на природен газ за отопление и електричество за Европа. И все пак тази вечер измервателните станции на тръбопровода на германско-полската граница доказват, че дебитът от Русия е силно намален.

Всъщност служителите на тръбопровода, които се свързаха с нас, казват, че това е „най-ниският дебит, който някога са виждали за двадесетте години, в които са работили там“.

Тази година може да бъде МНОГО студена зима в Европа, тъй като напрежението между НАТО и Русия ескалира бързо заради Украйна."
=======================================

Може би има връзка с това (автоматичен превод):

"На 6 декември 2021 г. видяхме как руският президент Путин сключи огромни сделки с Индия (1,4 милиарда население)
https://edition.cnn.com/2021/12/06/india/india-russia-arms-deal-putin-modi-intl-hnk/index.html, извършвайки на практика империалистически преврат срещу САЩ; Днес виждаме същия Путин да сключва сделка с Китай за банкова система, която работи извън международната SWIFT система https://www.rt.com/russia/543258-moscow-china-create-independent-structure/. Тази SWIFT система следи всички международни транзакции, свързани с доларите като световна финансова стандартна валута. Преди това, ако Русия искаше да купи нещо в Китай (или обратно), долари трябваше да бъдат използвани от двете страни за сделката. Системата SWIFT следи това.

Русия и Китай вече бяха сключили някои сделки в собствената си валута наскоро https://www.russia-briefing.com/new...urrencies-drop-bilateral-use-us-dollars.html/, подкопавайки SWIFT системата, но сега те всъщност създадоха своя собствена алтернативна SWIFT система. Това е буквално шамар в лицето на САЩ, защото полага основата за изоставяне на долара като световен стандарт и по този начин на самите САЩ.

Сега знаем, че Китай има огромни доларови резерви. Ето как работи: ако вие като китайска компания правите бизнес със САЩ, той трябва да е в долари. След това продавате например за няколко милиона в САЩ. Тези долара след това ще бъдат кредитирани в профила си, но вие трябва незабавно да ги конвертирате в китайски юани. Следователно китайската централна банка ви дава юан за сумата долари, която сте получили. Те правят това, за да предотвратят навлизането на долара на пазара в Китай и тайно използване за търговия. Така те запазват юана като доминираща валута в собствената си страна. Така че централната банка на Китай всъщност купува тези долари много скъпо. И те държат тези долари на склад в стотици милиарди.

Накратко, много долари изчезват неизползвани от номера на сметката на китайската централна банка. Тогава говориш за стотици милиарди https://www.investopedia.com/articles/investing/040115/reasons-why-china-buys-us-treasury-bonds.asp. Ако Китай изхвърли тези долари на пазара, този долар ще стане още по-безполезен, отколкото вече е в рамките на 1 нощ, но с един замах от 100%. Просто защото изведнъж има много повече долари (както при печатането на пари от централните банки) и тогава се прилага законът на комуникиращите бъчви и настъпва инфлация (повишаване на цените по рафтовете и други подобни).

Китайците обаче са били умни. Те не са изхвърлили тези долари, но подозрението е, че тези долари са дадени на големи инвеститори в недвижими имоти. Това е спекулативно предположение, но не съвсем неоснователно. Ако погледнем централните банки в САЩ и техните програми за обратно изкупуване на дълг, които позволиха на големи инвестиционни компании като Blackrock и Vanguard да инвестират милиарди безплатно (защото централните банки изкупиха дълга със заетите пари = стотици милиарди безплатно ), не бива да се изненадвате, когато китайската централна банка е дала стотици милиарди на китайски инвестиционни компании като подарък. Китайските инвеститори похарчиха 300 милиарда долара в американски недвижими имоти. https://www.cnbc.com/2016/05/16/chi...ion-on-us-property-mbs-rosen-study-finds.html

По този начин те действително показаха, че обикновено могат да бъдат най-високо предлаганите на пазара на недвижими имоти в САЩ. В крайна сметка те всъщност имаха неограничен бюджет. Това, добавено към опцията все още да се продават милиарди долари, поставя долара под силен натиск само поради тази причина.

Следователно Америка и нейният долар са подложени на нарастващ натиск. Ердоган също изглежда все повече обръща гръб на САЩ.

Вече наблюдаваме инфлация на помпата и в супермаркетите. Единственият въпрос сега е колко дълго правителствата могат да преструват инфлацията, преди хиперинфлацията да настигне лъжите им. Когато това се случи, няма човек зад борда, защото тогава винаги имате възможността да изкупите силната ръка."
=====================================================
BIS може да поназнайват нещо повече по въпроса:

Напомняне: Банковите регулации "Базел - 3" влизат в сила от 1 януари - Очаква се кратко свиване на златото; Ще получат ли вложителите „подстригване“ на банковите салда?
---
Обширни нови регулации ще влязат в сила за банките по света на 1 януари 2022 г. Известни като Правилника за банков надзор „Базел-3“, приет от Банката за международни разплащания (BIS); тези нови правила ще променят драстично колко резервен капитал трябва да разполагат банките и как този резервен капитал се оценява и изчислява, за да работят.

Промените произтичат от банковата криза от 2008 г. Твърде много банки фалираха през 2007-2009 г. поради кредитна политика, която не оценяваше адекватно риска, който банките поемат при отпускане на заеми. Твърди се, че новите правила са предназначени да направят банките по-силни и по-устойчиви, когато са подложени на икономически стрес.

Например начинът, по който банките могат да третират стойността на златото или сребърните кюлчета, които притежават, ще се промени. Банките, държащи "хартиено" злато, вече няма да могат да използват цялата стойност като капиталови резерви, защото не притежават физическия метал..."

И т.н. дълга статия, да не досаждаме. Само ключовото изречение: "Именно тази перспектива кара НЯКОИ хора СПЕКУЛИРАЩИ, че банките може да се наложи да грабнат средства на вложителите като "Bail-In", за да компенсират загубите, които банките понасят."

Е го сайта на Базелджиите, ако некой ще да разгледа: bis.org

Ааа, да бе, и после Десо да ми се присмее, нали?:)
До колко часа утре ти трябват?:) Ше ги оставя, щото ти единствено ми хареса ония много дългия коментар в другата тема.:) Обаче дай да се разберем нещо за тия двата:




Те са или шега, или спекулация, или предположение, или конспирация - неква схема, нещо шокиращо звучащо за привличане на абонати. "Получихме данни", "инфо", "можем да потвърдим" - аз нищо не съм получил и нищо не мога да потвърдя, а и не искам. Аз така казвам. Който иска да го приема как иска, но да не ме свързва с гледната му точка.

За допълнителна уловка, авторът на горното твърди, че заради изнасянето на част от "инфото", което уж получил от вътрешни източници, некви хеликоптери кръжали около къщата му!?:)
Тука един хеликоптер ли имахме само? Да няма кръжащи аероплани около блока после? Ше им кажа "Около Партитайма кръжете, аз нищо не знам", да знаеш.:)


А и не искам да си развалям работата, че съм хвърлил око на Линда. Киро и Хубавата Лена Бориславова са неотлъчно заедно и подозирам скорошна развръзка. А харесвам Линда още от "Мастър шеф". Планирал съм да я грабна с едно първоначално "ХелОООуу" като Силвана Роуу и после да я "довърша" с привлекателна немска обраност и сериозност, като Андре Токев (преди катастрофата, когато още беше символ на немската дисциплина, от който българите има да се учат, а не пияница-шофьор боклук като сега).

Та, още веднъж: Кире, танковете преминаващи през бг не ги знам, Байдъне - и ракетните установки не ги знам!
Линда, чакам те да заемеш мястото си до мен, с твоята усмивка и безглутенови сладкиши. Тоя твоя с Убавото Ленче май шсе земат, да знаеш. Не е нужно да напускаш страната, в родната ти Канада сега е лошо, тоа Трудо големо уайно излезе.. Очаквам те в спретнатата си панелка, Целувки!!

(Бате, климатика на комшията е развален и така бръмчи, че викам: айде, хеликоптеро доде...изтръпнах, уффф!)

Нема начин просто.
 
Мръсник! В панделата ли искаш да ме вкараш? Освен другото си и безсънник, като мен! Няма място за двама такива, нека потребителите решат чрез референдум: Кой от двама ни да остане. Кой е по-полезен за бизнеса, за компютърната част, за уеб дизайна!

p.s.: Абе, Ноке, гледам, че съм бил писал над 250 поста и съм бил станал Well-Known Member, бе! Следващото гледам, че е Owner. Блинки и Куулайс сигурно най-много са писали, щом са само те? Евалата! Колко още трябва да напиша, да стана и аз Owner?
 
Последно редактирано:
Понеже падам от Марс, не съм бил служебен министър и ми трябват 20-30 дни да вляза в час:

И още:
Ще свикам Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) за РС Македония в първата половина на месец януари, заяви президентът Румен Радев пред журналисти след официалната церемония по връчване на удостоверенията за избор от ЦИК, предаде репортер на БГНЕС. Важно е да има позиция на този най-висш политически орган. Трябва да ускорим процеса по евроинтеграция на РС Македония.
 
Последно редактирано:
Кандидати за народни представители на партия МИР във всички области за предсрочните парламентарни избори на 14.11.2021 г.
...
Пазарджик
Димитър Методиев Иванов
Христо Димитров Христосков
Банко Стоянов Банков
Моника Симеонова Борисова
Красимир Банков Банков
----------------------------
Казвайте ги тия работи преди изборите. Мен, както ми е се тая кой ще е, кво ми е да пусна за МИР, кво ми е?! Мълчите си и после "що не влязохме"...
 
Кандидати за народни представители на партия МИР във всички области за предсрочните парламентарни избори на 14.11.2021 г.
...
Пазарджик
Димитър Методиев Иванов
Христо Димитров Христосков
Банко Стоянов Банков
Моника Симеонова Борисова
Красимир Банков Банков
----------------------------
Казвайте ги тия работи преди изборите. Мен, както ми е се тая кой ще е, кво ми е да пусна за МИР, кво ми е?! Мълчите си и после "що не влязохме"...
@Blinky, верно ли, бе? :)
 
@Blinky, верно ли, бе? :)
Щом го спомена, ето нещо да се посмеем заедно:


Но, не съм аз. И в двата случая. Странно съвпадение на имена, при положение, че моето е доста рядко, Стоянов, не чак толкова, но Банко - да. :)В комбинация наистина изглежда, супер невероятно съвпадение. :)
 

Горе