@Ivo_ ще те препратя пак към някоя книга май . Разликата между опиталите и успелите е, че опиталите не опитват достатъчно и се отказват рано.
Щом аз успях да променя живота си - всеки може, а не се имам за интелигентен. Прекарал съм общо няколко месеца без покрив над главата си.
Сегашния ми ментор има 27 неуспешни бизнеса. Днес е HNI (high net-worth individual) с net worth от 8 цифри. Българин е. Също е прекарал някакво време на практика на улицата и то в New York.
Добавката за рамката важи.
1. Младите хора имат повече време и им е по-лесно. Само от тях зависи как ще го използват.
2. Задължително трябва желание. Иначе как се натиснеш да продължиш след провал? Грешките са прекрасен учител.
3. Физически не е нужно да си в перфектно здраве. Стивън Хокинг е добър пример, че това не е фактор. Психически - това е важно, да.
Точно така. Неудобна е и не се харесва.
Щом аз успях да променя живота си - всеки може, а не се имам за интелигентен. Прекарал съм общо няколко месеца без покрив над главата си.
Сегашния ми ментор има 27 неуспешни бизнеса. Днес е HNI (high net-worth individual) с net worth от 8 цифри. Българин е. Също е прекарал някакво време на практика на улицата и то в New York.
Ако поставим леки "рамки" на казаното от @metaverse , има много верни неща в твърденията му (въпреки че са леко over понякога):
- ако визираме млади хора (~18г., а още по-добре от по-рано)
- ако тези млади хора имат желание да успеят
- ако са физически и психически здрави
Добавката за рамката важи.
1. Младите хора имат повече време и им е по-лесно. Само от тях зависи как ще го използват.
2. Задължително трябва желание. Иначе как се натиснеш да продължиш след провал? Грешките са прекрасен учител.
3. Физически не е нужно да си в перфектно здраве. Стивън Хокинг е добър пример, че това не е фактор. Психически - това е важно, да.
Реално в 21-ви век в нормална държава (не Русия, Северна Корея и подобни) здрав млад човек и от 0 да тръгне, с хъс, желание и сериозни усилия може да постигне много за сравнително кратко време.
А че средата е изключително важна, смятам всеки е съгласен. Но средата можеш да я търсиш, и да я сменяш, ако отговаряш на горните 3 условия.
Не знам дали неговата истина е "адекватната", но със сигурност е "трудната" за повечето хора, и затова масово не се харесва
Точно така. Неудобна е и не се харесва.