Е и аз съм така, но именно марджина ми дава да пазарувам във всяка валута без да се налага да превалутирам. Обаче в стейтмънтите се вижда, че FX-а може да ти е на плюс или минус според валутните курсове. Имах случай дет реших да затворя една позиция, уж на стотина долара печалба. Вземи тая форекс загуба, щот връщам долари, които преди са били с 20 ст. по-евтини.
Накрая съм на загуба от трейда.
Затова сега не те разрах дали ти прави ликвидация или ти държи някакви превалутирани и зависещи от курса на долара?
Щот в тоя акаунт не искам да имам подобни и примерно си платих 2 китна за превалутиране от евро в долари, че да не държа нищо различно от долари.
Каква ти е основната валута? При мен е в долари и може да има значение?
В моя случай това, което според мен се случва отзад е, че прави две FX транзакции (продава евро и купува долар) и с доларите купува акциите.
НО! Понеже трябва да следиш все пак какво се случва ти отваря виртуална позиция, където се вижда в превалутирането как си.
Те ти в стейтмента как е. Не виждам нищо свързано с правалутиране. Купено и продадено в долари. Превалутирането е при покупката.
Отделно си има раздел за форекс, където можеш да си смяташ спрямо курса дали си напред или назад.
Те я и виртуалната позиция, където мога да гледам общо какво става. По-малко е, защото чак след 2-3 транзакции се усетих, че може да се превалутира без такса.
Ми различни акаунти, ама настройките са ми едни и същи. А и в тоя акаунт имам и повече кеш и по-голям марджин, спрямо другия, в който отдавна ми дадоха квото съм искал.
Повечето неща зависят от това колко пари имаш вътре и е индивидуално за акаунт май, защото в 3-тия с малкото пари нямам как да пусна опции. Опитах.
Е то и ти си доста далеч от първоначалните ти $50-100 месечно. Нали това казвам, че ако не влизат повече в портфолиото е демотивиращо.
В случая е нужно точно да има един бърз старт от поне 2к и после по възможност 400-500 месечно и нещата започват да стават мотивиращи.
Аз съм по-напред, защото се натиснах да изкарам някой лев и да ги вложа тук. Всеки може да го направи. Това беше и целта - да покажа, че поне за по-младите изобщо не е трудно.
Ако сумите са по-малки просто бих гледал процентите. Пак е мотивиращо. Поне за мен.
Там не е ли много скъпо за живот, що не си ползваш тия пари за инвестиции.
Не всичко е пари в прекия смисъл. Искам по-качествен живот. В София е отвратително мръсно (един от най-мръсните градове в Европа) и хората са ужасно смотани/негативни. Искам и контакти с хора с моето мислене. Тук почти ги няма.
България е между страните са най-застаряващо население в света наред с Япония. За съжаление колкото повече време минава толкова по-трудно ще е да е се оправи това и е огромен проблем за икономиката.
То и Швейцария е със застаряващо население, но поне стандарта на живот е много висок.
А скъпо е според зависи. Търся заплата от поне CHF 140к на година, което се връзва на около 9к чисто на месец и ми е повече от достатъчно. Също жената ще кара докторантура там и ще взима някой лев. Имаш ли представа колко дават на докторантите в София? Пълна подигравка е.
Също идеята е за някои неща да продължа да си плащам данък в България. Има няколко врътки, от които ще се възползвам.