От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

От: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

Не се излагай, пътувал си ама само на снимка май :pPP

Виж нямам намерение да споря. Забелязвам че обичаш да повтаряш че аз и Блинки се излагаме, и така започват изреченията ти. :lol: Накрая ще се окаже че май ти си този който се излагаш. Не се хваля, но съм обиколил почти цяла Европа, като повечето съм бил в скандинавските държави, най вече по лични семейни причини, а за теб не знам ти на какви самолети с какви салони си се качвал, и дали изобщо си се качвал на самолети. Докажи ми че си пътувал, започвай да постваш снимки на самолетните си билети, или поне на един билет!

Темата е доста дълга и не я прочетох цялата, но да си кажа и аз мнението.
Аз съм пушач и съм против наложените ограничения, но да направим едно сравнение какви са глобите за пушене на обществени места в Европа и дали се спазва стриктно закона, пак ще сме най-големите откъм глоби и проверки.

Който е ходил в Гърция знае как се спазва закона, пуши се навсякъде - и в заведения и на фериботи и на плажа.

мисли позтивно, ще има по-малко конкуренция за филтриране на п*ткопотока. Аз съм непушач, но ако бях собственик на заведение определено щях да се чувствам прецакан....

Хъм това е доста относително, от една страна дава се повече шанс на непушачите с мацките непушачки понеже няма да излизат от заведението, от друга страна пушач и мацка пушачка могат проведът доста по нормален разговор докато пушат цигара отвън и да се забият отколкот да се надвикват в дискотеката... от трета страна ако непушач иска да забива някоя пушачка трябва да излиза от заведението с нея като ходи да пуши щото навън ще има една камара мъже който няма да пропуснат да я заговорят и евентуално налазят те

Аз да попитам - вие до сега в заведения сте ходили само и единствено за да пушите ли??

ходим за да си направим кефа като по похарчим малко пари това води до изпиване на необичайно голямо количество алкохол съпроводено с доста цигари, щото от алкохола и тези задръжки падат освен другите ама сега като за всяка цигара трябва да се излиза кефа няма да е същия ... тогава какъв е смисъла да дам тройна цена за бутилка джак като мога да купя три бутилки я изпия с приятели някъде където ще ми е кеф и да си пуша ?

Мен ми е интресено дали е имало и такива теми за самолетите едно време :)) Там има полети по 7-8+ часа и няма къде да излезеш, сигурно затова имаше много фалити на авиокомпании ... заради забраната за пушене :pPP

при самолета нямаш алтернатива за друг транспорт който да се движи по почти права линия с 950 км в час... при заведенията имаш алтернатива с домашно парти :) предвиждам хората с къщите особено тези с по голяма механа ще са хит сред приятелите си за сезон есен зима 2012-2013 :beer:

Кога пък си пътувал бе пич, не се излагай ... в самолетите не се пуши ОТ ГОДИНИ!!!
И няма такова нещо като салон за пушачи и не пушачи, нали има една климатична система и ги дели едно перденце ...

за пушенето в самолетите пионери в областа са сащ като още в началото на 90 те го забраняват по късите линии а през 2000 изкарват федреален закон за всички ...

незнам в европа кога навлиза напълно но редовните линии на големите компании да е най късно в началото на 2000 интересното че е в чартърите... се пуши дотолкова до по късно че към 2005 мога да гарантирам че е имало европеиски чартъри до бг в който се има места за пушачи и едва в последните години се премахнало (ако се е премахнало напълно но незнам) в азиатски оператори съм чувал че все още се пуши

и още нещо инересно Page 163 of Velvet Glove, Iron Fist: A history of anti-smoking. By Christopher Snowdon.

One curious and unintended consequence of the aeroplane ban [on smoking] was that airlines began to save money by changing the air in the cabin less frequently. Traditionally, this was done every two minutes and old air was never recirculated, but with no tobacco smoke to draw attention to the quality of air, the carriers reduced air changes to once every twenty minutes. This led to a musty aroma on board and, according to a report in The Lancet, contributed to the appearance of Deep Vein Thrombosis, a disease unknown in airline passengers until the 1990s.”
освен това ако преди заради пушачите са проветрявали веднъж на две минути и не са въртяли при никакви обстоятелства въздуха из целия самолет сега го правят и един да е болен от грип почти всички без ваксинираните ще го отнесът така че да ви е честито... а щом големи авио компании го правят не ми се мисли бг собственик на дискотек как ще го прилага това пестене от вентилация като няма дим :) така че отновo честито непушачите незнаят какво си извоюваха:lol:

Последно редактирано от модератор:

Не се излагай, пътувал си ама само на снимка май :pPP

Това ми беше последната дестинация до Дания за тази година де 2012, но скоро пак ще имам пътуване:

Danmark.jpg

Имам и още много запазени билети от по предишни дестинации, които повечето са от Норвегия и Швеция, миналата година, по миналата година също, но не ми се занимава да ги търся, и да ги сканирам и да ги поствам, както и да си разкривам самоличността, макар че не ми пука много де.

А това е първата ми дестинация до Норвегия през 1995 г. ( билета е когато се връщах ) тогава бях на 17 години, сменях самолета през Лондон, а на отиване полета беше директен от София-Осло само че с Хемус-Еър, а на връщане с British Airways то се вижда де.

IMG.jpg

А тук както виждаш, като увеличиш снимката ясно се вижда че моето място е за непушачи!

IMG_0001.jpg

Обикновено си пазя билетите, но просто не ми се занимава да ги ровя и да си играя да ги сканирам, за да доказвам пътуване... И без това след няколко месеца пак ще имам пътуване, но както казах предимно по лични семейни причини.

УСАФ 95г може и да се е избирало но поне последните няколко години когато съм летял нямам спомен някъде да ми е давало да избирам пушачи или непушачи нито пък съм видял някой да запали цигара. Явно са ти останали спомени от едно време.

УСАФ 95г може и да се е избирало но поне последните няколко години когато съм летял нямам спомен някъде да ми е давало да избирам пушачи или непушачи нито пък съм видял някой да запали цигара. Явно са ти останали спомени от едно време.

Първата ми снимка която съм постнал е от 15 Януари 2012 г. ако гледаш хубаво, а последните 3 са от 1995 г. Както и да е. Просто исках да докажа на онзи нетсърфър ли е какъв не го знам, че съм пътувал и ще продължавам да пътувам.

Първата ми снимка която съм постнал е от 15 Януари 2012 г. ако гледаш хубаво, а последните 3 са от 1995 г. Както и да е. Просто исках да докажа на онзи нетсърфър ли е какъв не го знам, че съм пътувал и ще продължавам да пътувам.
Пътуваш по снимки пич :)
В самолетите в белия свят не се пуши от повече от 7-8 години!!!
И да ти кажа сигурно съм полетял повече от теб, щом даже не ти е направи впечатление, че при инструктажа казват, че в самолета не се пуши ... смешка голяма си ти :)))

A самолетните билети на богатия ти чичо от майната си няма какво да му показваш, самолет си виждал само на снимка или си точил лиги на летището ... успех от мен :))

От: Re: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

Хъм това е доста относително, от една страна дава се повече шанс на непушачите с мацките непушачки понеже няма да излизат от заведението, от друга страна пушач и мацка пушачка могат проведът доста по нормален разговор докато пушат цигара отвън и да се забият отколкот да се надвикват в дискотеката... от трета страна ако непушач иска да забива някоя пушачка трябва да излиза от заведението с нея като ходи да пуши щото навън ще има една камара мъже който няма да пропуснат да я заговорят и евентуално налазят те

ходим за да си направим кефа като по похарчим малко пари това води до изпиване на необичайно голямо количество алкохол съпроводено с доста цигари, щото от алкохола и тези задръжки падат освен другите ама сега като за всяка цигара трябва да се излиза кефа няма да е същия ... тогава какъв е смисъла да дам тройна цена за бутилка джак като мога да купя три бутилки я изпия с приятели някъде където ще ми е кеф и да си пуша ?

при самолета нямаш алтернатива за друг транспорт който да се движи по почти права линия с 950 км в час... при заведенията имаш алтернатива с домашно парти :) предвиждам хората с къщите особено тези с по голяма механа ще са хит сред приятелите си за сезон есен зима 2012-2013 :beer:

за пушенето в самолетите пионери в областа са сащ като още в началото на 90 те го забраняват по късите линии а през 2000 изкарват федреален закон за всички ...

незнам в европа кога навлиза напълно но редовните линии на големите компании да е най късно в началото на 2000 интересното че е в чартърите... се пуши дотолкова до по късно че към 2005 мога да гарантирам че е имало европеиски чартъри до бг в който се има места за пушачи и едва в последните години се премахнало (ако се е премахнало напълно но незнам) в азиатски оператори съм чувал че все още се пуши

и още нещо инересно Page 163 of Velvet Glove, Iron Fist: A history of anti-smoking. By Christopher Snowdon.

освен това ако преди заради пушачите са проветрявали веднъж на две минути и не са въртяли при никакви обстоятелства въздуха из целия самолет сега го правят и един да е болен от грип почти всички без ваксинираните ще го отнесът така че да ви е честито... а щом големи авио компании го правят не ми се мисли бг собственик на дискотек как ще го прилага това пестене от вентилация като няма дим :) така че отновo честито непушачите незнаят какво си извоюваха:lol:

Успех, Това пушача е по-зле и от наркомана ... поне добре, че има кой да мисли за собствениците на заведения ...

От: Re: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

...Това пушача е по-зле и от наркомана ... поне добре, че има кой да мисли за собствениците на заведения ...

Абе ти примерно ако обичаш да си похапваш бобец, седиш в чистото от тютюнев дим заведение и изпускаш зловещи газове, от които да ми залюти на очите кво да праа?
Да забраним и боба а?

Ей, тия бобърите по зле от наркоманите. :)

Абе ти примерно ако обичаш да си похапваш бобец, седиш в чистото от тютюнев дим заведение и изпускаш зловещи газове, от които да ми залюти на очите кво да праа?
Да забраним и боба а?

Или пък някой нплющял се здравата с чесънец. ;) Да забраним и него тогава.

Да забраним и боба а?

То по тази логика малоумните коментари, като ми водят до нерви да забраним целия нет а? Щото няма смисъл в писанията ви за защита на цигарите

От: От: Re: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

То по тази логика малоумните коментари, като ми водят до нерви да забраним целия нет а? Щото няма смисъл в писанията ви за защита на цигарите

Що бре теб кой те е накарал на сила да участваш в темата? Ето в нета си има свобода и като не ти изнася нещо просто не си до хората които го правят.

За пушенето и това че те нерви и дразни!

Като си непушач не пуши, но не пречи и на другите аз като съм с непушачи си пуша на вън за да не им преча, но извинявай много някой да ми ограничава свободата е това вече най-много ме дразни.

За това аз гледам да не преча на другите и искам и те да не ми пречат.

От: От: Re: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси

Не чети и не коментирай малоумни коментари. Също така и не стой в помещения, в които се пуши.
Както аз няма да пуша в помещения, в които не се пуши.

Като си непушач не пуши, но не пречи и на другите аз като съм с непушачи си пуша на вън за да не им преча, но извинявай много някой да ми ограничава свободата е това вече най-много ме дразни.
Е това си ти ама всички пушачи не са такива, та и по твоята логика точно тва защитваш този закон като ти се пуше да не пречеш илзиаш на вън и си пушик колко щеш.

Вашата логика е точно така, която защитавате, и е куца изначале.

Щом някой се изтропал от ядене на боп да се забрни боба. Не просто ще се махне този дето му е кеф се реже и се чувства свободен ама всички да им е кофти. Както този дето пуска спамове и т.н отива към бан. Така и с пушачите просте си иллизат на вън и точка по въпроса. Кафенето е място за социлазииране, а цигарите може да са индивдуален акт но в социума води до солидарни пасиви - та докато не влиея това действие на останалите сте си свободни но в момента който има някой които не желаее, чисто и просто напускате. Щото то кво става, ако се пуши няма влизаш :D То може и така ако ти се пуши ще си от вън и точка, води до неудобство за вас но никой не ви е спрял свободата си палите и се тровите, просто се спира възможността да тровите останалите - винаги ми е било чудно как пушачите не проумяват това и все пушачите виновни.

Хайде давам ви пример белкем разберете -

Това е същото собственик на строителна компания да събере всички родители и да каже по тази улица ми е най-удобно и ще карат моите камионни със 150 км/ч ако претрепем някое дете не ни търсете отговонрост, ваша е отговорността да сте гледали де се намират децата ви и никакви притенции да нямата от нас(нали ви прави сметка че индивудален акт застрашяващ общността). Само ако се съберат и кажат родителите ше караш с колкото е казано в града и тука до 20-30 км, в час собственика не рече че му се ограничава свободата, за разлика от вас :D Никой не ви ограничава лично, просто се правите на изкупителна жертва, което е прекално смешното. В обществото сме всички не в гората всеки се чувства сободен и си прави кефа, е в обществото има обществени норми - като ви се пуши на воля и не искате се съблюдавате хващайте гората - ама там няма да има никви придобвки - така че алтернативната цена на вашата свобода май е свързна с големи лишения, за да отстоите позицията :D

Последно редактирано:

Това е същото собственик на строителна компания да събере всички родители и да каже по тази улица ми е най-удобно и ще карат моите камионни със 150 км/ч ако претрепем някое дете не ни търсете отговонрост, ваша е отговорността да сте гледали де се намират децата ви и никакви притенции да нямата от нас(нали ви прави сметка че индивудален акт застрашяващ общността). Само ако се съберат и кажат родителите ше караш с колкото е казано в града и тука до 20-30 км, в час собственика не рече че му се ограничава свободата, за разлика от вас Никой не ви ограничава лично, просто се правите на изкупителна жертва, което е прекално смешното. В обществото сме всички не в гората всеки се чувства сободен и си прави кефа, е в обществото има обществени норми - като ви се пуши на воля и не искате се съблюдавате хващайте гората - ама там няма да има никви придобвки - така че алтернативната цена на вашата свобода май е свързна с големи лишения, за да отстоите позицията

Има една тънкост тука в твоята аналогия. Има едни пътища, заградени с огради - викат им магистрали, по които може да се кара с 140 и са забранени за деца. Там камионите ще си бръмчат необезпокоени на воля и никви родители няма да протестират. А даже и те ще се возят там. :)

Както и да е... аз се избъзиках за боба, и веднага се намери някой да ми скочи :)

Да бе в града всички сторителни камиони/техники не влизат, само с хеликоптери ли се строи - нали писах улица мисля че улиците са в града, а скоростните пътиша/аутобани са на магистралите, да там наистина няма кой да мине, а и съм описал че е в града. Е добре предстви си камиона минава през няквака улица която е най-пряка до обект Х само дето на тази улица от една страна има училище, а от др страна има детски площадки и това е жилищен район. Виждам, че напълно ще се сългасиш с аналогията ми.

А аз не съм ти скочил просто продължих логиката ви щом някой се прави на интерсен и не се одобрява от масата и не и харесва кво прави то тогава да се спира нета :D

А аз не съм ти скочил просто продължих логиката ви щом някой се прави на интерсен и не се одобрява от масата и не и харесва кво прави то тогава да се спира нета .

Създава се място, в което да виреят тия дето се правят на интересни. Безинтересните да влизат на своя отговорност.
Та по тая логика, ако си има места само за пушачи... кво лошо?

Ама така не отърва на "масата" и най-вече на тия с дебелите глоби. Щото всички места ще станат за пушачи. И няма да се пълнят бюджети с глоби, и джобове на инспектори - с подкупи.

Щото просто не може за няколко безрасъдни всички да се отсфирват от облагите на социума. Просто ще му се резне на него нета, на на всичко и всичко ще е по мед и масло - задай си въпроса защо редица нестабилни психчески са хоспиталзирани или в дадени институции а не сред обществото ?! Просто е - има голям шанс да навредят не само на себе си но и на всички, затова се изолират и се лекуват в най-добрия случай.
Пак се повтарям толеранотността е там до където не се месиш и не навреждаш на друг

Аз не виждам логиката в тази тема ... забранено е това е факт ... колко и да не им се иска на пушачите ... то хората са си казали, че интелегентните хора не пушат ... и много добре си пролича ...

Щото просто не може за няколко безрасъдни всички да се отсфирват от облагите на социума. Просто ще му се резне на него нета, на на всичко и всичко ще е по мед и масло - задай си въпроса защо редица нестабилни психчески са хоспиталзирани или в дадени институции а не сред обществото ?! Просто е - има голям шанс да навредят не само на себе си но и на всички, затова се изолират и се лекуват в най-добрия случай.
Пак се повтарям толеранотността е там до където не се месиш и не навреждаш на друг

Е ти пушачите с психично болни ли ще ни сравняваш? По твоята логика тогава за света няма да говоря, ама в България сигурно 70% от населението са психично болни. :D Дай да ги затворим всички и да останете само ВИЕ продуктивните и не ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ ХОРА!

Горе